Diverse hulpvormen beschikbaar
Nadruk op persoonlijke groei
24/7 bereikbaar voor cliënten
Jeugdhulp waar jongeren centraal staan I Ondersteuning en advies I Jeugdcoach

Een effectieve aanpak van jeugdcriminaliteit begint met preventieve hulp. Het voorkomen van jeugdcriminaliteit is een belangrijke taak waarbij vroegtijdige interventie centraal staat. Het identificeren van risicofactoren en het bieden van gerichte ondersteuning kan jongeren helpen om een positief pad te kiezen. Bij de aanpak van jeugdcriminaliteit is het essentieel om jongeren te voorzien van de juiste hulpmiddelen en begeleiding, zodat ze de vaardigheden kunnen ontwikkelen die nodig zijn om af te zien van crimineel gedrag. Wij bij Jeugdcoach gebruiken onze ervaring graag om je te helpen bij de preventie van criminaliteit.

Heeft u vragen?

Neem contact op

Aanpak en preventie van jeugdcriminaliteit

De aanpak en preventie van jeugdcriminaliteit (of criminaliteit op latere leeftijd) vereisen een breed scala aan strategieën, waaronder forensische jeugdzorg. Preventie van jeugdcriminaliteit betekent investeren in programma’s die jongeren weerbaar maken tegen de verleidingen van criminaliteit. Dit kan onder meer door het verstrekken van informatie over de gevolgen van crimineel gedrag en het aanbieden van alternatieve activiteiten. De jeugdhulp die wij in regio Eindhoven, Noord-Limburg en elders aanbieden speelt een belangrijke rol in de aanpak van jeugdcriminaliteit door intensieve begeleiding te bieden aan jongeren die dreigen om in aanraking te komen met criminele activiteiten of al in dit milieu terecht zijn gekomen. Deze aanpak helpt niet alleen bij het voorkomen van recidive, maar draagt ook bij aan de algehele preventie van jeugdcriminaliteit onder jongeren. Naast begeleiding voor de jongere, ondersteunen we het gezin ook bij opvoeding in geval van jeugdcriminaliteit. Zo kan iedereen in de directe omgeving van de jongere meewerken aan de preventie van criminaliteit.

“Heb vertrouwen in de jongeren, geef ze een kans en ze zullen je verrassen”

- Kofi Annan

Jongeren over
onze jeugdhulp

Als buddy staan wij naast onze jongeren. Wij gaan voor persoonlijke groei, het optimaal benutten van kansen óf creëren nieuwe kansen. De verhalen van onze jongeren delen we graag.

Schakel onze hulp in

Ben je op zoek naar hulp voor aanpak van jeugdcriminaliteit?

Maak een afspraak

Preventie van criminaliteit bij jongeren is een uitdaging die vraagt om professionele ondersteuning. Door onze hulp in te schakelen, kun je een gesprek inplannen om een aanpak te bespreken voor de preventie van jeugdcriminaliteit. Als jeugdcoach zijn wij gespecialiseerd in het bieden van hulp en begeleiding aan jongeren die risico lopen om in de criminaliteit te belanden. Een gesprek met ons kan de eerste stap zijn naar een veiligere en positievere toekomst voor de jongere. Vul ons contactformulier in om een gesprek in te plannen met onze professionals.

Ben je op zoek naar jeugdhulp in Eindhoven?

Maak een afspraak

Neem
contact op.