Voordelen van een
jeugdcoach op school.

Jeugdcoach: samen werken aan een betere toekomst

Begeleiding vanuit een jeugdcoach op school biedt tal van voordelen voor leerlingen. Hieronder vindt u enkele van de belangrijkste voordelen.

 • Verhoogd zelfvertrouwen: leerlingen die begeleiding krijgen vanuit een jeugdcoach werken
  gezamenlijk aan het creëren van meer vertrouwen in hun eigen capaciteiten en zullen hierdoor meer motivatie ontwikkelen om te slagen.
 • Betere sociale en emotionele vaardigheden: leerlingen leren vaardigheden voor sociaal en
  emotioneel welzijn, zoals het omgaan met stress, weerbaarheid, angst en conflicten.
 • Aanpassingsvermogen: onze jeugdcoach kan het begeleidingsplan aanpassen aan de
  individuele behoeften van de leerling en rekening houden met eventuele persoonlijke uitdagingen of uitdagingen vanuit school.
 • Bevordering van interacties en relaties met docenten en medeleerlingen: leerlingen die
  begeleiding krijgen vanuit een jeugdcoach, ervaren een betere leerervaring doordat er directe interacties ontstaan met de jeugdcoach, leraren en mede studenten waardoor ze zich meer verbonden voelen met hun schoolgemeenschap.

Hoe werkt de
jeugdcoach op school?

De jeugdcoach begint meestal met een evaluatie van de behoefte van de student. Zij beoordelen de persoonlijke uitdagingen van de leerling en identificeert eventuele problemen die het leerproces van de leerling kunnen beïnvloeden.

Op basis van deze evaluatie ontwikkelt de begeleider een gepersonaliseerd begeleidingsplan voor de leerling. Het begeleidingsplan kan bijvoorbeeld bestaan uit dagelijkse gesprekken waarin de student individuele aandacht krijgt en specifieke vaardigheden worden geoefend. Het kan ook gericht zijn op het creëren van een veilig en inclusieve leeromgeving voor de leerling, waarin de leerling zich comfortabel voelt om zichzelf te uitten.

Wat kunt u van
Stichting Jeugdcoach verwachten.

Jeugdcoach biedt individuele sessies met een jeugdcoach voor de student aan. Tijdens deze sessie werkt de jeugdcoach samen met de leerling aan het ontwikkelen van sociale en emotionele vaardigheden en het opbouwen van zelfvertrouwen.

Jeugdcoach biedt ambulante jeugdzorg aan op scholen en hierbij wordt een vorm van hulpverlening toegepast waarbij onze jeugdcoaches naar scholen gaan om leerlingen te ondersteunen bij hun problemen op school. Denk hierbij aan psychosociale problemen, gedragsproblemen of leerproblemen. Onze jeugdcoaches bieden individuele begeleidingen, trainingen en advies aan leerlingen, ouders en leerkrachten.

Wij werken nauw samen met de school om een plan op te stellen dat de behoeften van uw kind of de jongere weerspiegelt en kunnen ook samenwerken met andere hulpverleners of instanties, zoals de huisarts of jeugdzorg. Door onze actieve samenwerking kunnen we onze methodiek aanpassen op de jeugdigen. Hierdoor we gericht op de problematiek te werk gaan.

Jongeren over
onze jeugdhulp

Als jeugdcoach staan wij naast onze jongeren. Wij gaan voor persoonlijke groei, het optimaal benutten van kansen óf creëren nieuwe kansen. De verhalen van onze jongeren delen we graag.

Neem
contact op.

Heeft u nog vragen of wilt u graag een persoonlijk kennismakingsgesprek aanvragen? Neem dan contact met ons op door ons te bellen op 085-2007061 of vul onderstaand contactformulier in.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam