Samenwerken
aan een doel

“Mijn naam is Nico, ik ben 17 jaar oud en ben geboren en wonend in Eindhoven. Ik ben opgegroeid met veel problemen op school en in mijn omgeving, hierdoor heb ik het af en toe heel lastig gemaakt voor mijzelf. Toen ik 14 jaar was begon ik met kruimeldief stallen en begon ik al met kleine criminele praktijken, hierdoor had ik al snel te maken met jeugdzorg, Wijeindhoven en andere instanties. Door deze instanties heb ik veel geleerd, echter zijn mijn criminele activiteiten niet verminderd en bleef ik maar de verkeerde keuzes maken, ik had alleen maar oog voor snel geld en dacht dat dit het makkelijkst was.

Toen ik 16 was kwam ik steeds meer in de problemen met de politie en werd ik vervolgens gelinkt aan een begeleider van Wijeindhoven. Dit klikte wel maar dit weerhield mij niet om door te gaan met mijn criminele activiteiten. Ik ging achteruit op school en ging de slechte kant op, dit merkte ik zelf op dat moment zelf niet. Mijn begeleider van Wijeindhoven benaderde bij vervolgens over een project over mannen die in Eindhoven jongeren gingen coachen en vroeg of ik geïnteresseerd was, ik was eerst een beetje terughoudend maar heb het uiteindelijk wel overwogen. Op dit moment had ik heel veel problemen in mijn omgeving en had ik veel problemen met politie.

Ik ging vervolgens op gesprek met deze mensen en wilde het een kans geven, ik was eerst verlegen en terughoudend maar gaf het een kans. Vervolgens ging ik op pad met mijn nieuwe begeleider Mostafa. Ik was nog wat verlegen en was benieuwd naar zijn levensverhaal. Ik was verbaasd over wat hij heeft moeten doorstaan en ik was gemotiveerd om hetzelfde te zijn als hem. Ik vertelde mijn vrienden verhalen over hoe hij was en wat hij heeft meegemaakt. Na 3/4 afspraken klikte het en begonnen we met sporten omdat hij mij motiveerde om te gaan sporten, ik was destijds gestopt met voetbal en was heel wat kilo’s aangekomen. Mostafa motiveerde mij om het sporten op te pakken en anders in het leven te staan.

Hierdoor ging het beter met mij en stapte ik uit het criminele circuit. Ik voelde me beter, gelukkiger en gezonder. Ik hoefde niet meer over mijn schouders te kijken en ik maakte slimmere keuzes, ik nam afstand van verkeerde vrienden en sindsdien is het ook beter gegaan op mijn school. Nu een paar maanden verder is hij nog steeds mijn begeleider en ga ik de opleiding persoonlijk begeleider doen omdat ik verwonderd ben van zijn vak, ik hoop zelf in de toekomst jongeren te helpen die met problemen kampen.”

Herkenbaar?
Wij zijn er voor je