Jeugdzorg met een
persoonlijke touch
Voelt het alsof je vastloopt? Wil je je patronen doorbreken maar weet je niet hoe? Dan is Jeugdcoach er voor jou! Of het nou niet lekker gaat thuis, op school of juist op straat: wij van Jeugdcoach helpen je graag om grip te krijgen op jouw situatie. Wij kunnen onderzoeken waar jouw ambities liggen en samen een persoonlijke groei doormaken. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan snel contact met ons op via het onderstaande telefoonnummer of e-mailadres.
Bij ambulante begeleiding worden jongeren niet plaatsgebonden begeleidt. De begeleiding is laagdrempelig en op maat. Hierin is het opbouwen van een vertrouwensband essentieel. Iedere jongere doorloopt een eigen proces. In dit proces werkt de jongere samen met de jeugdcoach aan zijn/haar persoonlijke ontwikkeling, met daarbij extra aandacht voor vroegsignalering, ondermijning en veiligheid.
Wij richten ons op verschillende jongeren, waaronder:
Samen werken aan jouw
persoonlijke doelen
Bij ambulante begeleiding werken we en behalen we de persoonlijke doelen van jongeren. Ze krijgen tijdens dit proces intensieve begeleiding van een van onze jeugdcoaches. De leefgebieden worden doorlopen, daarin zal aandacht zijn voor wat goed gaat en wat beter kan. Aan de hand hiervan worden de behoeftes en hulpvragen in kaart gebracht én worden de doelen opgesteld. Dit zijn doelen die zullen leiden tot preventie, zelfredzaamheid en re-integratie. Met als hoofddoel het voorkomen van recidive.
Onze
hulpvormen
Proactieve benadering
Deze vorm van benadering is voor jongeren die proactief zoeken naar een coach voor hulp om hun leven te beteren of meer grip te krijgen op hun leven. Dit zijn jongeren die met zichzelf worstelen en niet weten hoe ze structuur kunnen implementeren. Deze worstelingen kunnen ontstaan door verschillende factoren; denk aan jongeren die een beperking hebben of bijvoorbeeld jongeren die gepest worden/werden.
Preventief ambulante
benadering
Deze benadering wordt toegepast wanneer er wordt geconstateerd dat de jeugdige een opstandige houding heeft. Er is nog geen strafbaar feit gepleegd, noch hebben er zich feiten voorgedaan waar een Ondertoezichtstelling (OTS) voor gevraagd kan worden. Er wordt op een preventieve manier omgegaan met de jeugdige om deze zaken te voorkomen. Dit wordt bewerkstelligd door te werken vanuit een vertrouwensband met de jongere.
Intensieve ambulante
benadering
Deze benadering is voor jongeren die al in beeld zijn bij politie en justitie, doordat ze verdachte in een zaak zijn of reeds veroordeeld zijn voor een strafbaar feit. Veelal zijn dit ‘first offenders’ en hebben zij de juiste coaching nodig om recidive te voorkomen. Ook zijn dit jongeren die door persoonlijke omstandigheden vastlopen. Hierbij kan gedacht worden aan problemen thuis, op straat, op school et cetera. In sommige gevallen hebben deze jongeren een Ondertoezichtstelling (OTS) opgelegd gekregen vanuit de rechtbank.
Intensieve benadering
met gezag
Deze vorm van benadering is voor jongeren die een PIJ-maatregel opgelegd hebben gekregen. Dit zijn jongeren die vaker zijn vervallen in crimineel gedrag en iemand nodig hebben die ze sturing, vertrouwen en begrenzing op maat biedt. Dit zijn trajecten die samenlopen met een (jeugd)reclasseringsmaatregel en geniet behoorlijke intensiteit.
Forensische
benadering
Deze benadering is bedoelt voor jongeren die in een JJI (justitiële jeugdinrichting) of PI (penitentiaire inrichting) zitten en nog niet in vrijheid zijn gesteld. Deze jongeren hebben behoefte aan een coach die met ze in gesprek gaat, met als doel iets te bewerkstellingen waar zij baat bij hebben wanneer ze weer vrijkomen. Tijdens zo’n traject is de samenwerking met de JJI of PI essentieel.
Jongeren over
onze jeugdhulp
Als jeugdcoach staan wij naast onze jongeren. Wij gaan voor persoonlijke groei, het optimaal benutten van kansen óf creëren nieuwe kansen. De verhalen van onze jongeren delen we graag.
“Mijn naam is Nico, ik ben 17 jaar oud en ben geboren en wonend in Eindhoven. Ik ben opgegroeid met veel problemen op school en in mijn omgeving, hierdoor heb ik het af en toe heel lastig gemaakt voor mijzelf. Toen ik 14 jaar was begon ik met kruimeldief stallen en begon ik al met kleine criminele praktijken, hierdoor had ik al snel te maken met jeugdzorg, Wijeindhoven en andere instanties.”
read more
“Prikkelbaar, doelloos en omgaan met de verkeerde vrienden, dit is hoe mijn jaren eruit zagen. Ik had geen idee wat ik wou doen met mijn leven en de verkeerde vrienden hielpen daar niet bij. Helaas ben ik ook in aanraking gekomen met politie en justitie. Omdat ik geen werk of opleiding had, bleef het bij hangen in de buurt. Schulden, agressieproblemen en ruzie met mijn ouders waren hiervan een gevolg. Nadat Jeugdcoach in beeld kwam, is mijn leven positief veranderd.”
read more
“Ik ben 15 jaar oud en woon in Eindhoven, de leukste stad. Thuis was er nooit iemand die echt op mij let en zocht ik altijd de grenzen op. School vond ik saai en ik werd er altijd uit gestuurd. Ik begon al heel vroeg met drugs en verkocht dit ook op school. ik ging van kleine criminele activiteiten naar grotere zaken en vond dit alleen maar spannend. Helaas ging het een keer goed mis en ben ik veroordeeld voor een best ernstig vergrijp, samen met mijn vrienden. Ik weet dat ik geen slecht mens ben maar de kick om iets te doen wat niet mag vond ik leuk.”
read more