Jeugdcoach kijkt naar wat jullie echt nodig hebben

Jeugdhulp waar jongeren centraal staan I Ondersteuning en advies I Jeugdcoach

Bij deze vorm van begeleiding krijgen gezinnen coaching en opvoedingsondersteuning in regio Eindhoven. Deze vorm van begeleiding is systeemgericht, op zowel ouder(s) als kind(eren). Dit doet Jeugdcoach laagdrempelig en op maat. Voor onze cliënten zijn wij bovendien 24/7 bereikbaar, zodat ze altijd toegang hebben tot de hulp die ze nodig hebben.

Hoe opvoedingsondersteuning werkt

Tijdens het proces van opvoedondersteuning worden de leefgebieden doorlopen en wordt er gekeken naar wat er goed gaat, maar ook wat er beter kan. Aan de hand daarvan komen ondersteuningsvragen naar voren. Bij zowel ouder(s) als kind(eren) wordt er geanalyseerd waar de knelpunten zitten en hoe deze tot stand zijn gekomen. Samen met het gezin wordt tijdens opvoedingsondersteuning onderzocht wat er nodig is om deze knelpunten op te lossen, waarbij systeemgerichte interventies vanuit jeugdhulp kunnen worden ingezet. Een voorbeeld van zorg waar we in gespecialiseerd zijn is opvoedondersteuning bij jeugdcriminaliteit.

Vanuit eigen kracht wordt er met het gezin gewerkt aan (persoonlijke) ontwikkeling. Er worden opvoedvraagstukken besproken, gewerkt aan onderlinge communicatie en observaties gedaan. Samen wordt er met opvoedingsondersteuning aandacht gegeven aan het vergroten van zelfredzaamheid binnen het leefklimaat van het gezin, waarin veiligheid en ontwikkeling centraal staan.

De ouders houden zelf de regie en de jeugdcoach is er om hen hierin te ondersteunen. Ouders werken om grip te krijgen op de situatie en kinderen kunnen zich optimaal ontwikkelen. Een stabiele ouder kan kinderen de opvoeding geven die zij nodig hebben. Samen slaan zij een nieuwe richting in.

“Heb vertrouwen in de jongeren, geef ze een kans en ze zullen je verrassen”

- Kofi Annan

Jongeren over
onze jeugdhulp

Als buddy staan wij naast onze jongeren. Wij gaan voor persoonlijke groei, het optimaal benutten van kansen óf creëren nieuwe kansen. De verhalen van onze jongeren delen we graag.

Neem contact
met ons op

Heb je behoefte aan opvoedingsondersteuning van ervaren professionals? Wij helpen je graag. Onze experts gaan samen met jou en de jongere aan de slag om knelpunten aan te pakken en zelfontwikkeling te stimuleren. Plan een gesprek met ons in door online ons contactformulier in te vullen.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam